دکتر معین و جای خالی اخلاق در ایران

جمعه 15 اوت 2008


دو روز پیش حدود نیم ساعت با دکتر مصظفی معین در دفتر کارش ملاقات داشتم . ژیلا هم بود . صحبت از سیاست و اوضاع و احوال امروز جامعه ایران شد و گسترش فساد در همه زمینه ها. معین گفت به این نتیجه رسیده که عمده کار و تلاش باید در جامعه و از طریق نهاد های اجتماعی و راه اندازی سازمانه های غیر دولتی پیش برود . با سیاست تنها و این که به فکر گرفتن قدرت باشیم کار جلو نمی رود. برای همین است که به فکر ایجاد دو تشکل غیر دولتی افتاده است . یکی از آنها که اتفاقا به شاریط امروز جامعه ایران بسیار مرتبط است و ایران از همه لحاظ از کمبود آن رنج می برد ،اخلاق است . انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری یکی از این سازمان های غیر دولتی است . یک نشریه هم در همین رابطه دارند .

"همان کاری که اسلام گراهای ترکیه انجام دادند. " ژیلا در تائید صحبت های دکتر معین این جمله را گفت و معین هم ادامه داد :"همه ما به این تجربه نیاز داریم و باید به مردم و درون آنها باز گردیم ."

موضوع مدرک دکترای جعلی کردان وزیر کشور و مسائل مربوط به آن در ادامه گسترش فساد و ریا و دروغ که این روزها با شدت و حدت بسیار در حال باز تولید و گسترش خود در جامعه و حکومت است ، هم مطرح شد. معین گفت : "یکی از نشانه های کاهش سطح اخلاق در جامعه همین مساله آقای کردان و مدرک تحصیلی اش است ."

" به فرض درست بودن درصدی از سخنان منتقدانش . یک چنین آدمی چطور می خواهد از آرای مردم به عنوان وزیر کشور صیانت کند . کسی که خودش جعل کننده سند و مدرک است واحتمالا برای به دست آوردن آن چندین هزار دلار هم هزینه کرده است ؟"پرسشی بود که از دکتر معین جوابش را خواستم . معین هم به جای جواب یک خبر داد: "هرچه است حتما شما هم شنیده اید گروهی ازمازندرانی ها به شدت از وزیر شدن کردان خوشحالند و جشن گرفته اند ."

با خودم فکر کردم پس از کرمانی ها و اصفهانی ها حالا نوبت مازندرانی ها ست . باید منتظر نشست ودید تیم لاریجانی ها ، ناطق نوری و کردان وتوکلی چه گلی به سر این کشور می زنند .

معین این روزها در حال ثبت خاطراتش در دو زمینه سیاسی و تجربه مدیریتی است . ژیلا فراخوان ائتلاف گروه ها و فعالان جنبش زنان علیه لایحه خانواده " را که این روزها در مجلس هشتم در حال بررسی است ، به دکتر معین ارائه داد که او هم با گفتن این جمله که لایحه خیلی بدی است ،آن را امضاء کرد و گفت : "لایحه ای مضر به خانواده است که باید جلوی تصویب آن را گرفت . اگرچه متاسفانه اینها (حاکمیت )حتی اینگونه حرکت های مدنی و قانونی را هم علیه این لایحه تحمل نمی کنند و با آن برخورد می کنند .همچنان که با بسیاری از حرکت های مدنی و اجتماعی در این مدت برخورد خشن کرده اند."





تعديل از پيش

اين سخنگاه از پيش تعديل مي‌شود: نظر شما پيش از تأييد مديران سايت ظاهر نخواهد شد.

كى هستيد؟
پيام شما

براى درست كردن پاراگراف، كافيست كه خط خالى ايجاد كنيد.




بنا به توافقنامه Creative Commons برخی از حقوق برای بهمن احمدی امویی محفوظ است.
نقل قول غیرتجاری و با ذکر منبع و اطلاع نویسنده، آزاد است.