آقای خاتمی ! لطفا به این سوالها پاسخ دهید

تنها امید پیروزی احتمالی اصلاح طلبان خاتمی است . بیسارند کسانی که صادقانه با اعلام آمدن خاتمی تمام تلاش خود را برای پیروزی او به کار خواهند بست . حتی اگر پیشاپیش بدانند که شکستشان حتمی است .
با همه این امید و آرزو ، خاتمی ، و نه نزدیکانش ، باید به این پرسش ها که ذهن کسانی چون من را به خود مشغول کرده پاسخ دهد:

۱- برای بسیاری از مردم روشن شده که در آخرین انتخابات ریاست جمهوری ، تقلب گسترده ، سازمان یافته و حضور پیگیر نیروی سپاه و بسیج بود که احمدی نژاد را در دور دوم رو در روی هاشمی رفسنجانی قرار داد . این در حالی بود که وزارت کشور به عنوان مجری برگزاری انتخابات سالم در اختیار اصلاح طلبان و دولت خاتمی بود . هم اکنون چه تضمینی برای برگزاری انتخاباتی سالم ، دست کم در حد واندازه های انتخابات گذشته ، وجود دارد ؟ ابزارهای اصلاح طلبان برای صیانت از رای مردم چیست ؟ تجربه انتخابات گذشته ریاست جمهوری و رایزنی های گسترده نشان داده که امکان مداخله حکم حکومتی هم چندان امیدوار کننده نیست . ضمن این که به نظر می رسد که دیگر در این باره نباید خوشبین بود .

۲- در انتخابات گذشته دولت پنهان در مقابل دولت آشکارای مبتنی بر رای مردم قرار گرفت و پیروز شد . هم اکنون آنها هم امکانات دولت پنهان را دارند و هم امکانات دولت آشکار را . احتمال موفقیت با این شرایط چه میزان است؟

۳- همه ما و حتی نزدیکان احمدی نژاد در طول بیش از سه سال گذشته شاهد ضد ونقیض گویی های بسیار او و اعضای کابینه اش بوده ایم . آیا کسانی با این درجه از ریا و فریب ، قادر نخواهند بود که آرایی را که به نام خاتمی نوشته شده ، به نام احمدی نژاد بخوانند ؟ ابزار اصلاح طلبان برای نشان دادن تقلب و نه باز پس گیری حق شان ، چیست ؟

۴- دسترسی بی حد به منابع اقتصادی کشور و توان مالی بالایی که طیف محافظه کاران دارند ، هم اکنون در مرحله غیر قابل تصوری است . اگر آنها و شخص احمدی نژاد از این امکانات مالی در جهت پیشبرد برنامه انتخاباتی خود استفاده کنند ، به کجا باید شکایت برد ؟ ایا تا به حال کم گفته شده که در زمان شهرداری احمدی نژاد صدها میلیارد تومان از منابع مالی شهرداری بدون سند هزینه ، صرف امور خاصی شد . آیا کسی آنها را پیگیری کرد ؟ ضمن این که باید به این نکته هم توجه داشت که مخالفان درون گروهی محافظه کار احمدی نژاد که به مراکز بالای قدرت وابسته اند ، این افشا گری ها را داشتند . اما آیا نتیجه ای گرفتند ؟

۵- تمام اقدامات ولایت وفقیه مبتنی بر نص صریح قانون اساسی است و نمی توان کوچکترین اقدام غیر قانونی را به آن نسبت داد. بررسی تاریخ ۲۰ ساله اخیر نشان می دهد که ولایت فقیه رضایتی از عملکرد دولت های گذشته نداشته است . چگونه می توانید رضایت ایشان را برای وارد شدن به انتخاباتی با این همه نقطه کور به دست آورید ؟

۶- به نظر شما آیا دولت پنهانی که احمدی نژاد ، نوک قله کوه یخی آن است که از زیر آب بیرون آمده ، به راحتی خواهد پذیرفت دوباره خود را درگیر پروند اصلاح طلبان کند ؟

۷- چه تضمینی وجود دارد که وزارت اظلاعات ، وزارت خارجه و پرونده هسته ای و موضوع رابطه ایران و آمریکا در اختیار دولت شما قرار دهند؟ همچنان که در اختیار دولت احمدی نژاد هم نیستند .

۸- اگر شما آمدید و بازنده این انتخابات شدید ، تقاضای بررسی دوباره و بدون غرض صندوق های رای را به کجا خواهید برد ؟ آیا هیچ ناظر خارجی می تواند بر صحت انتخابات ایران نظارت داشته باشد و ابزارهای آن ناظران چیست؟

۹- دولت احمدی نژاد از سوی تمام ارکان قدرت پنهان وآشکار ایران مورد حمایت قرار داشته و دارد . به نحوی که اگر حتی درصدی از این حمایت نمی بود هرگز قادر به ادامه کار نبود و حالا می بایستی به خاطر ضربه ای که به اقتصاد کشور وارد کرده باقی عمر خود را در زندان می گذراند . آیا تضمینی دارید که دولت شما با خطاهایی به مراتب کمتر و کوچکتر ، مورد حمایت بخش اندکی از آن قدرت پنهان باشد؟

۱۰- در سه و نیم سال گذشته تلاش برای یک دست کردن قدرت با تمام سرعت و استفاده از همه ابزارها پیش رفته است ، آیا خوشبینانه ترین تحلیل گران این احتمال را می دهند که صاحبان قدرت در ایران راه رفته شده را متوقف ، سرعت آن را کند و یا چند قدمی به عقب برگردند ؟

۱۱- انتخابات در ایران به دلیل قانون غیر شفاف آن همواره پر از حدس و گمان و اما واگر های فراوان بوده است . حتی در دوران شما می توان رگه هایی از تقلب را در آن مشاهده کرد . با دولت احمدی نژاد که شما ازمیزان صداقت او بیش از من وامثال من آگاه هستید ، چگونه می توانید برخورد کنید؟ چه ابزارهایی دارید ؟

۱۲- برای انتقال پیامتان به مردم چه چیزی در اختیار دارید ؟ تلویزیون ، رادیو و یا روزنامه ؟ کدامیک را ؟

۱۳- برخی از اصلاح طلبان به هر شکل شده می خواهند به قدرت برسند . آیا شما هم به هر شکل و تحت هر شرایطی می خواهید به قدرت برسید ؟ اگر پاسخ شما مثبت است چرا در همان زمان که ابزارهای قابل قبولی در اختیار داشتید خود را بر سر قدرت به هر شکل ممکن نگاه نداشتید ؟ فکر می کنید صاحبان قدرت بپذیرند که دوباره با خاتمی و اما و گرهایش در تصمیم گیری ، بر سر یک میز بنشینند ؟ ایا آنها یک فرد گوش به فرمان رانمی خواهند ؟ ایا شما گوش به فرمانید ؟

۱۴- محافظه کاران حالا دیگرهم ابزارهای اقتصادی را با شدت بیشتری در مقایسه با گذشته در اختیار دارند و هم ابزارهای سیاسی و روابط بین المللی را.غربی ها هم که تا کنون باید متوجه شده باشند که برای حل مشکلاتشان با ایران که اتفاقا موضاعاتی چون حقوق بشر و مردم سالاری نیست ، باید با صاحبان اصلی قدرت در ایران مذاکره کنند و آن صاحب قدرت یقینا رئیس جمهوری نیست . آن هم اگر خاتمی باشد .

{{کسانی که قرار است برای خاتمی تبلیغ کنند باید پاسخ این پرسش ها را بدانند تا بتوانند مردم را برای آمدن و رای دادن به او مجاب کنند . طرفداران تو باید مجاب شوند و مخالفانت با یک فتوا و یا شایعه ، به میدان خواهند آمد . راه سخت و ناهمواری پیش رو است .}}

نوشته‌های مشابه

+ نظری برای این مطلب وجود ندارد.

افزودن