در اواخر دی ماه سال ۱۳۸۲ با پایان یافتن کار ساختمان مجتمع مس خاتون آباد در شهر بابک کرمان ، حدود ۲۰۰ نفر از کارگران این مجتمع اخراج شدند .
در اعتراض به این اقدام کارفرما ، کارگران اخراجی همراه خانواده هایشان دست به اعتصاب و تحصن زدند . پس از به نتیجه نرسیدن اعتصاب و تحصن ، کارگران اقدام به بستن جاده خاتون آباد – شهر بابک کردند.
اما نیروی انتظامی با اعزام چند فروند هلی کوپتر از کرمان ، کارگران را پراکنده کرد و این اقدام اعتراضی کارگران به نتیجه نرسید . در نتیجه کارگران به ناچار در مقابل فرمانداری شهربابک تجمع کردند . اما این بار تجمع کارگران به گلوله بسته شد که در طی آن چهار نفر از کارگران به نام های ریاحی ، جاویدی ، مهدوی و مومنی کشته شدند .
در پی شکایت یکی از تشکل های کارگری بین المللی به سازمان جهانی کار ، پرونده ای در مورد این کشتار تشکیل شد . اما تا کنون هیچ نتیجه از چگونگی پیشرفت آن منتشر نشده است . همچنین با شکایت خانواه های کارگان کشته شده ، پرونده دیگری در دادگستری شهر بابک تشکیل شد که در مورد فرجام این پرونده نیز خبری نشده است . معلوم نیست که آیا آمران و عاملان کشتار کارگران بیگناه به سزای عمل خود رسیده اند یه خیر .
البته در همان سال ۱۳۸۲ و در روز چهارم بهمن ماه به مناسبت چهلم کارگران جان باخته خاتون آباد شماری از فعالان کارگری در تهران در کارزاری تحت عنوان ” مخالفت با کشتار کارگران” یاد این کارگران را گرامی داشتند .
از آن سال به بعد فعالان کارگری با برگزاری مراسم یاد بود ان کارگران به شیوه های مختلف از جمله با صعود به قله های اطراف تهران روز چهارم بهمن را گرامی می دارند . بجاست که فعالان کارگری امسال ضمن برگزاری مراسم یاد بود برای کارگران جان باخته خاتون آباد ، این پرسش مهم را وسیعا در سطح جامعه مطرح کنند که :” شکایت در مورد کشته شدن این کارگران به کجا انجامید ؟”
+ نظری برای این مطلب وجود ندارد.
افزودن